...

Mühendislik - Mimarlık Fakültesi

NEVÜ Mühendislik–Mimarlık Fakültesi Öğrencileri “Orta Anadolu Kariyer Fuarı (ORAKAF’23)’da
28/12/2023

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinatörlüğünde “Yetenek Her Yerde” temasıyla Kayseri’de düzenlenen “Orta Anadolu Kariyer Fuarı (ORAKAF’23)’e katıldı.

Orta Anadolu Kariyer Fuarı (ORAKAF’23), Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinatörlüğünde ve Erciyes Üniversitesi’nin (ERÜ) ev sahipliğinde Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar ve Kongre Merkezi’nde 25-26 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’nin de paydaşı olduğu fuarın açılışına Kayseri Valisi Gökmen ÇİÇEK, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh BÜYÜKKILIÇ, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih AKTEKİN, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih ALTUN, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan AKIN, Erciyes Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknik Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör ve Rektör Yardımcıları, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKMER) ile Kapadokya Teknopark olarak “Orta Anadolu Kariyer Fuarı (ORAKAF’23)’te yerini aldı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörlüğü tarafından tahsis edilen otobüslerle Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler de fuara katıldı.

Üniversitelerle iş dünyasını birleştiren ve 2 gün süren fuar kapsamında katılımcı firma ve kurumlar, 20 üniversitenin farklı bölümlerinden öğrenci ve mezunlara kendilerini tanıtma fırsatı buldu.  Fuar boyunca öğrencilerle kurum ve işverenler karşılıklı olarak beklentilerini paylaşarak; öğrenciler yetkililerden iş başvurusu, staj olanakları ve istihdam süreçleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.