...

Mühendislik - Mimarlık Fakültesi

ÖĞRETİM ÜYEMİZ ENTEGRE MÜCADELE KONUSUNDA EĞİTİM VERDİ
08/02/2018

Fakültemiz Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay ERDOĞAN tarafından Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde, İl ve İlçe Müdürlüğünde İyi Tarım Uygulamaları konusunda görevli 20 teknik personele Bağ’da ve Kayısı’da Entegre Mücadele konusunda eğitim verildi. İyi Tarım Uygulamaları prensipleri içerisinde önemli bir konu olan Entegre Mücadele Eğitiminde; Entegre Mücadelenin Hedefleri, İlkeleri, Yararları, Örnekleme ve Kontrol Yöntemleri, Bağ’da Ana Zararlı ve Hastalıklar ile Diğer Zararlı ve Hastalıklar,  Kayısı’da Ana Zararlı ve Hastalıklar ile Diğer Zararlı ve Hastalıklar, Bağ ve Kayısı’da görülen zararlı ve hastalıklara karşı mücadele konusunda bilgi aktarıldı.

Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan YILMAZ Entegre Mücadele konusunda düzenlenen eğitim ile aşırı ilaçlamanın önlenmesi, pestisit kalıntısı bulunmayan ürün elde edilmesi, mevcut doğal düşmanların korunması ve potansiyel zararlıların ekonomik zararlı durumuna geçmesinin önlenmesi, tüketicilere sağlıklı ve güvenilir gıda üretiminin teşvik edilmesi hedeflenmektedir dedi.

Eğitim sonrasında İyi Tarım Uygulamaları biriminde görevli teknik personelin bulundukları ilçelerde İyi Tarım Uygulamaları ve Entegre Mücadele konularında üreticileri bilgilendirecekleri ifade edildi.