...

Mühendislik - Mimarlık Fakültesi

GIDA MÜHENDİSİ ADAYLARINA TEKNİK GEZİ
18/12/2017

Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Cem Okan ÖZER, Doç. Dr. Hilal YILDIZ ve Yrd. Doç. Dr. Kemal ŞEN’in katıldığı ve aralarında yüksek lisans öğrencilerinin de yer aldığı 40 mühendis adayı için teknik gezi düzenlendi.

Öğrenciler gerçekleştirilen gezi kapsamında Kayseri Organize Sanayi bölgesinde yer alan Meysu Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Mimar Sinan Organize Sanayi bölgesinde yer alan Başyazar-Sütma Süt Ürünleri Gıda San.ve Tic. A.Ş. tesislerini gezerek yetkililerden fabrikaların işleyişi ve teknolojisi hakkında bilgiler aldı.

Öğrenciler gezi kapsamında Meysu Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş fabikasında meyve suyu ve gazlı içeceklerin, Sütma Süt Ürünleri Gıda San.ve Tic. A.Ş. fabrikasında ise peynir, yoğurt ve tereyağı başta olmak üzere pek çok süt ürünün üretimini yerinde görme ve bilgi alma fırsatını buldular.

Ayrıca gezi sırasında öğretim üyeleri ile ziyaret edilen söz konusu tesis yetkilileri arasında Üniversitemiz, Gıda Mühendisliği bölümü öğrencilerinin Yaz Staj Uygulaması ve Uygulamalı İş Yeri Eğitimlerini (İntern Mühendislik Eğitimi) bu tesislerde gerçekleştirebilmeleri konusunda görüşmeler gerçekleştirildi.